Navzdory překážkám spojeným s opatřeními proti koronavirové epidemii se letos již po šestadvacáté v Pardubicích za přísných hygienických opatření sešli pekařští odborníci, aby vybrali vítěze prestižní národní soutěže Chléb roku. V pěti soutěžních kategoriích posuzovali dle přísných a propracovaných kritérií kvalitu vzorků chleba od desítek pekáren z celé republiky. Již druhým rokem se hodnotily chleby v nově definovaných kategoriích, které vychází z vývoje výrobní praxe, trendů na chlebovém trhu a podnětů z členské základny:

  • Chléb roku 900 – 1200 g
  • Chléb roku 500 – 800 g
  • Chléb bez hranic
  • Novinka roku
  • Chléb mladých

Svaz Pekařů a Cukrářů nominoval k hodnocení 20 komisařů – zkušených pekařských odborníků. Všichni úspěšně prošli certifikací pro posuzovatele senzorické analýzy pekařských výrobků. Komisaři přiřazovali podle váhy body senzorickým parametrům: vzhled, tvar a objem chleba, dále kůrka a barva, střídka, vůně a samozřejmě chuť. Hodnocené chleby byly anonymní; jejich výrobní pekárna byla zveřejněna až po ukončení hodnocení.

Pekárny společnosti BEAS, a.s. v této prestižní soutěži ukořistili hned 3 místa – vítězství v kategorii Chléb roku 900-1200 g za chléb z Pekárny Choustníkovo Hradiště a 3. místo v té samé kategorii za chléb z Pekárny Lično. Dále vítězství v kategorii Novinka roku za chléb z Pekárny Choustníkovo Hradiště. Vyznamenání převzali Jaromír Krejčí, vedoucí pekárny Choustníkovo Hradiště, a Ladislav Jirčík, výrobní ředitel.

Naše díky patří zejména pekařům a manažerům jakosti našich pekáren, jejichž skvělá práce společnosti zajistila toto prestižní vyznamenání.